Panduro-familien sælger livsværk til svenskere

Panduro, der blandt andet har en række butikker i Danmark, bliver solgt til en svensk virksomhed. Dermed er det slut efter tre generationer med Panduro-familien som ejer.

Thomas Panduro, et af familiemedlemmerne bag Panduro Hobby, har valgt at sælge virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Panduro, der fremstiller og sælger hobbymaterialer fra en lang række butikker, sælger virksomheden til den svenske legetøjskoncern Lekolar, fremgår det af en pressemeddelelse.

Sælgerne er de tre brødre Thomas, Jesper og Peter Panduro.

Virksomheden, der oprindeligt blev stiftet i Danmark, har i dag hovedkvarter i Malmø. Virksomheden beskæftiger cirka 650 medarbejdere og omsætter for cirka 600 millioner kroner

»Det er naturligvis en svær beslutning at sælge en familievirksomhed, men vi er sikre på, at dette er den bedste løsning for Panduro og alle vores dygtige medarbejdere,« siger direktør Thomas Panduro til mediet Detailfolk.dk.

Han glæder sig over, at køberne er Lekolar, som leverer blandt andet møbler og andet inventar til skoler, og oprindeligt har sit udgangspunkt i Brio, der fremstiller trælegetøj.

»En stor del i beslutningen er, at vi i næste generation går fra 3 til 9 ejere, og det tror vi ikke ville være optimalt for Panduro. I Lekolar har vi fundet en ny ejer, hvor der er mange synergieffekter og som har en langsigtet plan for de to virksomheder,« siger Thomas Panduro i en pressemeddelelse.

Panduro, der er stiftet i midten af 1950erne, har i dag 103 butikker fordelt på 6 lande. Gennemløbet af Panduro bevæger Lekolar sig for første gang ind på forbrugermarkedet.

»Købet er strategisk vigtigt for Lekolar, fordi vi ser et stort potentiale i markedet. Selvom vi har forskellige målgrupper, har vi mange ting til fælles. Inden for hobbymaterialer har vi et lignende sortiment, og vi er også drevet af at inspirere kreative mennesker og skabe rammer for læring og glæde,« udtaler David Persson, topchef i Lekolar, i en meddelelse fra det svenske selskab.

Carlo Panduro, der var efterkommer af en spansk legionær, fik ideen til virksomheden, da han begyndte at fremstille souvenirs og smykker i efterkrigstidens Danmark. Han stiftede i 1954 Panduro, men flyttede den i 1962 til Sverige. Siden udbyggede hans søn Jørgen Panduro konceptet.

Panduro bliver med handlen en del af Lekolar-gruppen, men vil fortsætte med at »fungere som en selvstændig virksomhed« under ledelse af Rickard Kemfors, direktør i Lekolar.

Handlen forventes at blive gennemført i efteråret, og parterne har ikke offentliggjort prisen.