Pandoras supervækst løjer af

Væksten i smykkekoncernen Pandora svinder ind og ligger nu på omkring 20 procent mod 24 procent som ventet af analytikerne.

(Foto: Christian Liliendahl/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske smykkefirma Pandora er de senere år bare vokset og vokset. Men den tendens ser nu ud til at løje en smule af.

I hvert fald  lander firmaet en mindre stigning i væksten i selskabets regnskab for andet kvartal end forventet. Omsætningsvæksten ligger nu på 20 procent, men ifølge Ritzau Finans var det ventet, at den ville ligge på 24,1 procent.

En hel del selskaber vil nok dåne ved tocifrede vækstrater omkring 20 procent, men for Pandora ligger det faktisk under virksomhedens hidtidige præstationer. Til sammenligning havde Pandora en salgsvækst i samme kvartal for et år siden på 41,4 pct., og i første kvartal var væksten på 34 pct målt i danske kroner.

Om regnskabet påpeger Pandoras topchef Anders Colding Friis, at væksten i alle regionerne fortsatte i 2. kvartal. EMEA og Asien og Stillehavsområdet fortsatte den gode udvikling med tocifret omsætningsvækst. Derudover steg salget i Nord- og Sydamerika med ti pct.i lokal valuta.

»Jeg er meget tilfreds med regnskabet for andet kvartal, som viser en vækst i lokal valuta på 25%. Vi har 2-cifret vækst i alle regioner og fremgang i alle vores smykke-kategorier, så jeg er godt tilfreds med regnskabet.,« siger han i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Selv om væksten så småt løjer af i selskabet, vil man åbne flere butikker end ventet. Tidligere var det planen at åbne 275 butikker, men det skrues nu op til 300 butikker i år.

Bundlinjen for anden kvartal gav et overskud på 1,22 mia. kr efter skat., hvor analytikerne ifølge Ritzau Finans havde forudsagt et overskud på 1,26 mia. kr.

I andet kvartal af 2015 lød nettooverskuddet på 910 mio. kr.