Pandoras oprydder stopper

Marcello Bottoli - en af de afgørende kræfter bag oprydningen i Pandora - vil ikke længere være formand.

Pandora er kommet stærkt tilbage efter den meget omdiskuterede nedjustering i august 2011 - nu går en af de bærende kræfter bag genopretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Moses Robinson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italieneren Marcello Bottoli træder tilbage som bestyrelsesformand i Pandora. Årsagen er ifølge Pandora »andre arbejdsrelaterede forpligtelser«.

Han fratræder, når en afløser er fundet i løbet af 2014, oplyser selskabet i en kortfattet meddelelse.

»Det har været en stor ære at være bestyrelsesmedlem, midlertidig CEO samt bestyrelsesformand for Pandora og have bidraget til at skabe et fundament for den succes, vi har haft i 2013. Men jeg har nu startet et nyt iværksætterprojekt, som vil have en negativ indvirkning på min evne til at afsætte en passende mængde tid til selskabet. Derfor vil jeg, efter at have ledet søgningen for at finde min efterfølger, desværre træde tilbage som formand for Pandora,« udtaler Marcello Bottoli i skrivelsen.

Marcello Bottoli har været med til både op- og nedture i Pandora. Han var allerede i bestyrelsen, da selskabet 2. august 2011 lavede en kæmpe nedjustering og fyrede daværende topchef Mikkel Vendelin Olesen. Da Pandora manglede en CEO de næste syv måneder, sagde Bottoli ja til at passe jobbet midlertidigt.

»Marcello har været en god kollega og et godt bestyrelsesmedlem, og han har ydet en stor indsats for virksomheden ved mange lejligheder, ikke mindst som midlertidig CEO, da han ledede teamet, der etablerede fundamentet for de forbedrede forretningsresultater, vi har gavn af i dag. Vi beklager oprigtigt hans beslutning og ønsker ham alt godt i hans nye iværksætterprojekt,« siger Christian Frigast, næstformand for bestyrelsen Pandoras bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Marcello Bottoli vil som bestyrelsesformand sammen med næstformand Christian Frigast og nomineringsudvalget nu igangsætte og lede søgningen efter en ny formand.