Pandoras formand er måske den næste på vej ud af døren

Pandora har besluttet at udvide bestyrelsen samtidig med afskedigelsen af topchefen, Anders Colding Friis. Flere ting peger på, at formanden Peder Tuborgh er ved at finde sig egen afløser.

Flere ting peger på, at formanden Peder Tuborgh er ved at finde sig egen afløser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Ifølge eksperter ville det være dumt af formanden at foretage et skift nu samtidig med topchefen, da den nuværende bestyrelse ikke er stærk nok.

»Som led i selskabets bestræbelser på at styrke sit ledelsesteam har Pandora til hensigt at styrke bestyrelsen med yderligere medlemmer med relevant erhvervserfaring inden for større globale forbruger-og/eller detailvirksomheder,« skriver Pandora i en meddelelse til fondsbørsen torsdag morgen.

Afskedigelsen med den administrerende direktør, Anders Colding Friis, er ikke overraskende efter flere separate advarsler fra eksperter før sommerferien. Spørgsmålet er dog, om formanden Peder Tuborgh er ved at finde sin egen afløser med hjælp fra headhunterfirmaet Spencer Stuart, der har til opgave at finde nye kandidater til bestyrelsen.

Stephen Bruyant-Langer, der er ledelsesrådgiver og stifter af konsulentfirmaet The Personal Business Plan, mener dog ikke, at det er sandsynligt, at Pandoras formand fratræder, samtidig med at selskabet får ny virksomhedsleder og en midlertidig administrerende direktør. Der skal være noget stabilitet og kontinuitet i selskabet.

Ledelsesrådgiveren mener også, at Pandoras bestyrelse har fejlet i forbindelse med afskedigelsen af topchefen, og at selskabet nu prøver at udføre 'damage control'. Det tyder på, at Pandora skal have større fokus på eksekvering.

/ritzau/FINANS