Pandora vil gøre regnskaber mere gennemskuelige

Pandora justerer nu i den måde, hvorpå smykkeselskabet laver regnskab. Det sker blandt andet for at sikre mere gennemsigtighed i tallene, siger Pandoras finansdirektør, Peter Vekslund, på et pressemøde torsdag.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi har ikke ændret i vores regnskabsmetode side 2010. Og der er sket en betydelig udvikling i Pandora siden dengang, siger Peter Vekslund.

Og tallene taler for sig selv. Pandora er vokset fra at have en omsætning i 2010 på 6,7 mia. kr. til 16,7 mia. kr. sidste år, mens driftsoverskuddet (EBIT) er steget til 5,8 mia. kr. i 2015 fra 2,4 mia. kr. i 2010.

- Den nye regnskabsopgørelse skal reflektere Pandoras forretning i dag og sikre blandt andet mere gennemsigtighed i vores afrapportering, siger finansdirektøren.
Pandora vil fortsat opgøre salget og omsætningen i de allerede eksisterende regioner: Americas, Asia Pacific og Emea, hvor sidstnævnte tidligere gik under navnet "Europe".

- Vi vil komme med flere detaljer om regionerne end tidligere - nu blandt andet på alle butikstyper, siger Peter Vekslund.Den nye regnskabsstruktur vil blive taget i brug fra og med regnskabet for første kvartal, som offentliggøres 10. maj.

/ritzau/FINANS