Pandora: Vi betaler 5,5 mia. kr. tilbage til aktionærerne

Anders Colding Friis er ganske godt tilfreds med det regnskab for 2015, som han som administrerende direktør stod bag tirsdag morgen.

Anders Colding Friis er ganske godt tilfreds med det regnskab for 2015, som han som administrerende direktør stod bag tirsdag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Når jeg kigger ud over regnskabet, så leverer vi en flot udvikling i regionerne og på produktsiden. Ser man på ringe, så bidrog de alene med 2 mia. kr. sidste år, siger Anders Colding Friis til Ritzau Finans.

Samlet steg omsætningen fra salget af ringe med 72 pct. sidste år i forhold til 2014. Og de udgør nu 12 pct. af Pandoras omsætning.

- Vi melder nu ud, at vi forventer en omsætning i 2016 på mere end 19 mia. kr., for det er det, vi kan se lige nu, siger direktøren.

Pandora vil købe aktier tilbage for 4 mia. kr. i år. Samtidig vil selskabet udbetale 13 kr. per aktie i udbytte til aktionærerne for 2015, hvilket svarer til en samlet udbetaling på 1,5 mia. kr.

- Vi betaler et relativt pænt beløb tilbage til aktionærerne. En af de ting, der er specielt ved Pandora - for der er mange ting - er, at vi samtidig med, at vi vokser, også har en god portion kontanter. Og af dem vil vi betale op mod 5,5 mia. kr. tilbage til vores aktionærer, siger Anders Colding Friis.

Udbyttet er blevet forhøjet med 44 pct. i forhold til 2014, hvor selskabet udbetalte 9 kr. per aktie og derudover havde et aktietilbagekøbsprogram på 3,9 mia. kr.

Ifølge Ritzau Estimates var der i markedet i snit ventet et udbytte på 11,75 kr. per aktie og et aktietilbagekøbsprogram på 3,9 mia. kr.