Pandora-topchef: Vi vil udbetale penge i takt med vi tjener dem

Smykkeselskabet Pandora vil til at udbetale udbytte fire gange om året i stedet for en.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN. I forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal 2016, som blev offentliggjort tirsdag morgen, oplyser Pandora, at man vil købe aktier tilbage i år for op mod 1,8 mia. kr. I 2016 købte man egne aktier for 4 mia. kr.
Læs mere
Fold sammen

Det er på baggrund af forespørgsler fra investorer, at bestyrelsen nu har taget beslutning om, at man går fra én årlig betaling til fire, fortæller Anders Colding Friis, der er administrerende direktør i Pandora.

»Man kan sige, at vi nu udbetaler penge i takt med, at vi tjener dem. Vi skal gøre det, der er rigtigt for vores forretning - og vi kan både vokse og genere likviditet,« siger Anders Colding Friis til Ritzau Finans.

»Bestyrelsen har derfor besluttet, at vi skal udbetale dividende kvartalsvis. Det er noget, man kan gøre for et år ad gangen, og det er det, der sker her,« uddyber han.

I forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal 2016, som blev offentliggjort tirsdag morgen, oplyser Pandora, at man vil købe aktier tilbage i år for op mod 1,8 mia. kr. I 2016 købte man egne aktier for 4 mia. kr.

»Ser man på udbytte og aktietilbagekøb i 2016, så lød det på 5,5 mia. kr. I år kommer udbytter og aktietilbagekøb op på 5,8 mia. kr.,« siger Peter Vekslund, der er finansdirektør i Pandora.

Mange amerikanske selskaber udbetaler udbytte hvert kvartal, og Michael Friis Jørgensen, der er analytiker i Alm. Brand Markets, vurderer, at Pandora via den nye form for udbytte vil kunne tiltrække nye dividendeinvestorer til investorkredsen.

Anders Colding Friis er ikke bekymret for, at den nye politik vil betyde, at investorerne bliver mindre loyale, selv om udbyttet nu bliver serveret over flere omgange.

»Jeg tror ikke, at det vil betyde, at folk vil sælge aktien efter en udbytteudbetaling i højere grad end i dag,« siger topchefen.