Pandora-topchef: Mere effektiv organisation koster 100 jobbet

Pandora er i gang med at ændre organisationen, og det kommer til at betyde, at der skal være 100 færre ansatte globalt. Oveni kommer de 40 ansatte, som Pandora sagde farvel til på det danske hovedkontor i januar.

Vi skal være en mere effektiv organisation med en mere simpel måde at kommunikere med hinanden på, siger Anders Colding Friis, administrerende direktør i Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi skal være en mere effektiv organisation med en mere simpel måde at kommunikere med hinanden på, siger Anders Colding Friis, administrerende direktør i Pandora, på en telekonference i forbindelse med, at selskabet er kommet med regnskab for 2015.

- Der er ikke tale om en spareøvelse. Men en del af processen betyder, at omkring 100 skal eller er ved at forlade selskabet, siger direktøren.

Ændringen skal gøre det lettere for de ansatte i Pandora at arbejde sammen, uddyber direktøren over for Ritzau Finans.

- Der var bygget så at sige en dyb pyramide i Pandora. Det, vi gør nu, er at fjerne nogle af de lag, så de ansatte kommer tættere på hinanden, og beslutningerne på den måde kommer tættere på forbrugerne. Det er et projekt, som var har arbejdet med i nogle måneder nu, siger Anders Colding Friis.

I januar var det omkring 40 ansatte fra Pandoras hovedkvarter i København, der fik en fyreseddel. Det svarede til omkring 10 pct. af de 400 ansatte.

Dengang var årsagen ligeledes planerne om at ændre i strukturen i selskabet for at optimere organisationen ved at forenkle interne processer.

Omstruktureringen og afskedigelserne sker knap et år efter topchef, Anders Colding-Friis', tiltræden. Han afløste englænderen Allan Leighton.