Pandora styrtdykkede på fondsbørsen

Pandora-aktien faldt torsdag med 4,2 procent. Det skete efter skuffende salgstal i USA.

Meldinger om skuffende salgstal i USA får torsdag eftermiddag Pandora-aktien til at falde voldsomt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Nervøsitet om Pandoras salg i USA medførte torsdag eftermiddag et stort fald i smykkekoncernens aktie på den københavnske fondsbørs. Aktien lukkede 4,2 procent nede.

Ifølge Sydbank skyldes det blandt andet, at en af Pandoras største forhandlere i USA, Signet Jewelers, på en telekonference torsdag eftermiddag meldte om skuffende salgstal.

»Signet siger på telekonferencen, at salget af charms ikke har levet op til forventningerne i de otte ugers julesalg. Koncepterne med charms befinder sig i den nedre del af luksussegmentet - det man kalder affordable luxury -, og i det segment oplever man specielt i julesalget meget stor rabatgivning, og det vil sige, at konkurrencen i lige det her segment er blevet intensiveret rigtig meget under julesalget, og det er altså gået ud over salget,« siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

På telekonferencen blev der videre spurgt til, om det her er en afmatning i salget, som man skal vænne sig til, men her forklarede Signet ifølge Søren Løntoft Hansen, at selskabet mener, at der fortsat er mere at komme efter i segmentet, og de ser stadig lyst på fremtiden for charms-koncepterne.

Alligevel skyldes det store fald i Pandora-aktien ifølge analytikeren netop en nervøsitet for, at man vil se en afmatningen i salget. Det amerikanske marked er Pandoras største marked, og der er måske frygt for, at det også sætter sig i andre markeder. Det ser dog ikke ud til at være tilfældet i Storbritannien.

»Signet melder samtidig om stærkt salg i Storbritannien. De sælger godt nok ikke Pandora i Storbritannien, men der ser de altså et stærkt salg af charms, så skal man drage nogle paralleller til en markedsmæssig udvikling, så kan man sige, at Storbritannien - som også er et meget etableret marked for Pandora - egentlig ser ud til at have klaret sig rigtig godt under julesalget,« siger Søren Løntoft Hansen.

Han påpeger i øvrigt, at mange positive scenarier er indregnet i Pandora-aktien, så når der kommer dårlige nyheder, så vil det sætte sig i aktien.