Pandora starter produktion på ny fabrik i første kvartal 2017

Den danske smykkekoncern Pandora er i fuld gang med at udvide produktionen i Thailand.

Pandora vil investere 1,8 mia. kr. på at udvide produktionen. Pengene skal blandt andet gå til at åbne to nye faciliteter - en i Lamphun i Chiang Mai og endnu en i Gemopolis i Bangkok, Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udover at have produktionsfaciliteter nær ved Bangkok, bliver der nu lagt endnu en facilitet til - denne gang længere inde i landet ved Chang Mai.

- Pandora vil investere 1,8 mia. kr. på at udvide produktionen. Pengene skal blandt andet gå til at åbne to nye faciliteter - en i Lamphun i Chiang Mai - 700 kilometer nord for Bangkok - og endnu en i Gemopolis i Bangkok, siger Thomas Touborg, der vicedirektør i Pandora, på selskabets kapitalmarkedsdag i Bangkok i Thailand torsdag.

- Den nye facilitet, som vi laver i Lamphun, starter kommerciel produktion i første kvartal 2017. Lige nu er vi ved at støbe gulvet i hovedproduktionsområdet, siger han.

Det er meningen, at Pandora skal have lavet ringe og øreringe på den nye fabrik. Men det er muligt at ændre produktionen, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi kommer til at automatisere mere her, end vi gør i dag i Gemopolis. Produktionen vil blive den fremtidige standard for, hvordan vi vil gøre det, siger Thomas Touborg.

- Samlet forventer vi at ansætte 5000, der kommer til at arbejde i to hold her, siger direktøren.

I forvejen har Pandora omkring 11.000 ansatte i Thailand.

Når den nye fabrik slår dørene op, vil den potentielt kunne være med til at fordoble produktionskapaciteten til over 200 mio. smykkedele om året.

Pandora har siden slutningen af 1980'erne fået lavet smykker i Thailand.