Pandora: Spekulation i kursfald tager til i styrke

Hedgefonde har øget deres sats på kursfald i Pandora-aktien, efter at smykkekoncernen i sidste uge kom med regnskab for andet kvartal, som skuffede analytikerne.

Arkivfoto. Hedgefonde har øget deres sats på kursfald i Pandora-aktien, efter at smykkekoncernen i sidste uge kom med regnskab for andet kvartal, som skuffede analytikerne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Mere end 11 pct. af Pandoras frit omsættelige aktier er nu shortet ifølge data fra IHS Markit. Før kvartalsregnskabet var det 8 pct., mens kun 0,3 pct. af aktierne i smykkekoncernen var shortet for et år siden.

Kvartalsregnskabet førte tirsdag i sidste uge til et kursfald på 13,8 pct. i Pandora-aktien, som i 2017 er faldet 29,3 pct.

Investeringsbanken Carnegie ændrede mandag sin købsanbefaling af aktien til »hold«, men selv om nogle analytikere er begyndt at være mere forsigtige omkring aktien, har 15 ud 18 analytikere ifølge Bloomberg stadig en købsanbefaling.

Aktiekursen for smykkekoncernen falder tirsdag morgen 7 kr. - eller med 1,1 pct. til 652,50 kr., efter at aktien bliver handlet uden retten til det kvartalsudbytte på 9 kr., der blev annonceret i regnskabet for andet kvartal.