Pandora skruer ned for sine forventninger til året

Smykkevirksomheden Pandora forventer nu kun at vokse med højest syv procent i omsætning i år mod tidligere op til 10 procent. Samtidig fremrykkes halvårsregnskabet.

Foto: Moses Robinson. Pandora logo (Foto: Moses Robinson/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Pandora justerer på både sine forventningerne til omsætning og indtjening samt på offentliggørelsen af sit halvårsregnskab.

Forventningen til omsætningens vækst er skruet ned til 4-7 procent i lokal valuta mod tidligere 7-10 procent, fremgår det af en meddelelse fra selskabet, der blev sendt ud efter fondsbørsens lukketid.

Forventningerne til den såkaldte EBITDA, indtjeningen før skat og renter i forhold til omsætning, sænkes desuden fra 35 til cirka 32 procent.

Endelig fremrykker smykkekoncernen sit regnskab for halvåret til 9. august fra 14. august.

Allerede nu oplyser selskabet dog, at omsætningen i årets andet kvartal blev på 4819 mio. kroner svarende til en vækst i lokal valuta på 4 procent, ligesom selskabet oplyser om sine planer om at åbne flere butikker end tidligere udmeldt.

»PANDORA forventer at tilføje netto ca. 250 konceptbutikker i løbet af 2018 (tidligere 200) [...] PANDORA forventer, at omkring 2/3 af konceptbutiksåbningerne vil være PANDORA-ejede butikker. PANDORA forventer desuden et bidrag til omsætningen på ca. DKK 1,4 mia. (tidligere DKK 1 mia.) fra opkøb gennemført i 2017 og 2018,« hedder det i meddelelsen.

Pandora oplyser ifølge Ritzau, at selskabet ikke vil kommentere nedjusteringen før regnskabet torsdag morgen.