Pandora: Selvfølgelig er resultaterne skuffende

Pandoras resultater for 2017 er skuffende læsning - også for pensionsgiganten ATP.

Pandoras resultater for 2017 er skuffende læsning - også for pensionsgiganten ATP. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Men i forhold til de nye mål, som smykkeproducenten har lanceret for perioden frem til 2022, håber Claus Wiinblad, der er aktiechef hos ATP, dog, at der er skabt et mere konservativt udgangspunkt.

»2017-resultaterne var selvfølgelig skuffende, fordi selskabet havde sat sig for høje mål i løbet af året. I forhold til dagens udmelding om de langsigtede finansielle mål håber jeg, at det er med til at give en mere konservativ baseline for den langsigtede, positive udvikling af selskabet,« skriver Claus Wiinblad i en email.

I dagens handelsopdatering kunne Pandora fortælle, at omsætningen i 2017 ifølge en foreløbig opgørelse landede på 22,8 mia. kr., mens driftsmarginen (EBIDTA) faldt til 37,3 pct. fra 39,1 pct. året før.

Til sammenligning havde Pandora i regnskabet for tredje kvartal meldt forventninger om en omsætning i bunden af intervallet 23-24 mia. kr. og en driftsmargin på omkring 38 pct. ud.

Pandora venter desuden, at driftsmarginalen i 2018-2022-perioden vil ligge i niveauet 35 pct.

Investorernes reaktion kom prompte fra morgenstunden, hvor aktien faldt markant. Og ved middagstid ligger Pandora 14,7 pct. lavere i 569,20 kr.