Pandora runder de 100 milliarder kroner i værdi

Smykkekoncernen Pandora har tirsdag nået en magisk grænse, da selskabets markedsværdi nu har sneget sig over 100 mia. kr.

Foto: Nils Meilvang. Pandora på strøget.
Læs mere
Fold sammen

Aktien stiger 3,5 pct. til 822,50 kr. efter selskabets regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen, og det er det højeste niveau nogensinde. Markedsværdien er nu på 100,6 mia. kr. Dermed er Pandora kommet i fornemt selskab med fem andre C20-selskabet: Mærsk, Novo Nordisk, Danske, Nordea og Coloplast.

Pandora-aktien startede ellers med at falde i tirsdagens handel, men stemningen vendte, efter at smykkekoncernens ledelse uddybede udviklingen i sensommeren på en såkaldt telekonference, hvor analytikere, investorer og journalister kan stille spørgsmål.

»Den positive stemning kom efter telekonferencen i formiddags, hvor den administrerende direktør var positiv omkring fremtiden og især væksten i Asien. Derudover så han yderligere upside for bruttomarginalen, hvis råvarepriserne forbliver på dette niveau«, skriver Sydbank i en kommentar om ordene fra topchef Anders Colding Friis.

Den seneste kursrekord blev sat 11. august, og den blev tangeret igen 6. oktober. På daværende tidspunkt var markedsværdien oppe på 99,7 mia. kr.

Pandoras regnskab for tredje kvartal bød helt som ventet på massiv vækst. Omsætningen steg med omkring 1 mia. kr. til 3911 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et salg på 3856 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

Driftsoverskuddet før skat, renter af- og nedskrivninger blev på 1454 mio. kr. og overgik dermed akkurat analytikerforventningen om et overskud på 1438 mio. kr.

Derimod haltede overskuddet på bundlinjen på 1006 mio. kr. lidt efter analytikernes estimat på 1045 mio. kr.

Finans TV: Pandora buldrer derudaf