Pandora-rigmand skyder millioner i tabsgivende cafékæde

René Sindlev har i løbet af 2018 seks gange skudt nye millioner i sin amerikanske cafékæde Dr Smood. Målet er at åbne flere caféer end de ti, der allerede er i Miami og New York, selvom forventningerne til kæden er blevet nedjusteret flere gange.

Rene Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

René Sindlev, der blev milliardær på Pandora, har i løbet af 2018 skudt kapital på i alt 56,8 mio. kroner i sin amerikanske cafékæde Dr Smoods danske moderselskab. Det skriver Finans torsdag.

Dr Smood startede i Miami og er efterfølgende rullet ud i New York, men har haft svært ved at etablere sig blandt beboerne på Manhattan.

Ifølge Jyllands-Postens beregninger har René Sindlev for få dage siden tilført selskabet 13 mio. kroner, og han fortæller avisen, at planen med kapitalforhøjelserne blandt andet er at udvide cafékæden i 2019.

Det sker på trods af, at den danske milliardær flere gange har nedjusteret forventningerne til sit amerikanske caféeventyr, som sidste år gav et undeskud efter skat på 27,6 mio. kroner mod et forventet overskud på mere end 60 mio. kroner i 2017. Oprindeligt havde René Sindlev planer om rulle caféerne ud i store dele af verden, hvorefter Dr Smood skulle børsnoteres.

Men i juni forklarede han over for Børsen, at det ikke ville blive en realitet alligevel.

»I New York er huslejer og omsætning ikke fulgtes ad. New York er verdens mest konkurrenceprægede restaurations- og fødevaremarked, så vi øver os, men vi er ved at bryde koden,« skrev han i en mail til Børsen, da planerne om at børsnotere Dr Smood blev droppet.

Derudover var planen at han ville ud af cafékæden, men det sker ikke foreløbigt. Ifølge Henrik Grønfeldt-Sørensen, der er adm. direktør i René Sindlevs selskaber, er rigmanden stadig engageret i Dr Smood, hvilket kapitalindsprøjtningerne tydeligt viser.

René Sindlev var en af de personer, der i sin tid stod for at etablere det danske smykkefirma Pandora på det amerikanske marked. Da smykkekometen gik på børsen i 2010, blev hans aktier flere milliarder værd, hvorefter han solgte dem.

Han startede Dr Smood i 2014, efter han forgæves havde forsøgt at købe cafékonceptet Joe & The Juice.