Pandora-rigmand skyder millioner i amerikanske øko-cafeer

Rene Sindlev tjente milliarder på Pandoras børsnotering. Nu sætter han 150 mio. kroner i amerikansk cafekoncept med store ambitioner.

Rene Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Han var en af bagmændene bag Pandoras succesfulde ekspansion i USA, men det er en helt anden boldgade, Rene Sindlev nu kaster sig over. Rigmanden investerer ifølge Finans.dk 150 millioner kroner i et økologisk cafekoncept.

»Konceptet går ud på at sælge sund og økologisk mad, der smager godt og samtidig er sundt. Opskrifterne er udviklet i samarbejde med professorer og læger, og vi starter i Miami og ekspanderer derefter videre på østkysten for senere også at udrulle konceptet i resten af USA,« siger Rene Sindlev til Finans.dk.

Selskabet hedder Dr. Smood Inc. og ambitionen er inden for de næste fem år at åbne 400 nye cafeer og butikker, der skal være amerikanernes sunde alternativ til fastfood.

Rene Sindlev fik aktier til en værdi af knap to milliarder kroner ved børsnoteringne af Pandora. Selvom han året efter tabte omkring halvdelen, da Pandora overraskende måtte nedjustere egne forventninger, har han senere tjent god del af det tabte ind igen.