Pandora-regnskab dæmper ikke bekymring omkring USA

Regnskabet fra Pandora dækkende første kvartal dæmper ikke investorernes bekymring for det amerikanske marked. Og det er det, der står bag dykket i aktiekursen i Pandora tirsdag morgen.

Foto: Liselotte Sabroe. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

- Glasset er mere halvtomt. Selv om regnskabet ved første øjekast er pænt, så er der lidt bagved. Blandt andet stiger tilgodehavender, hvilket egentligt er meget normalt i første kvartal - og oveni kommer så det amerikanske marked, der falder, siger Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets.

Omsætningen i USA falder med 7 pct. i kvartalet i forhold til første kvartal 2016. Og det er færre kunder i butikkerne generelt, der skubber til den udvikling.

- Ser man på detailmarkedet i USA, så er alle de store kæder ramt. Og tallene for april viser, at den negative udvikling i den amerikanske detailsektor er fortsat. Og det kan man i Pandora ikke gøre noget ved. Så hvor regnskabet for første kvartal skulle give lidt ro i maven, så er det ikke sket, siger analytikeren.

Omsætningen i Storbritannien faldt med 9 pct., hvilket ikke var helt så meget som ventet, og også det tyske marked kunne notere et fald i omsætningen - på 7 pct. - i første kvartal 2017 i forhold til kvartalet året før.

- Vi mangler fortsat at se, hvor modstandsdygtig Pandora er. Og regnskabet for andet kvartal bliver ret så væsentligt, siger Michael Friis Jørgensen.

En aktie i Pandora steg med 4 pct. lige efter børsens åbning tirsdag morgen. Efter en times tid er aktien drattet ned og ligger til et fald på over 5 pct.

/ritzau/FINANS