Pandora presses af faldende thailandsk eksport af smykker

Aktien i Pandora falder torsdag middag. Og faldet kan meget vel kædes sammen med, at der er kommet tal på den thailandske eksport af smykker til USA.

Smykkeeksporten fra Thailand til USA faldt i august med 2 pct. i forhold til august sidste år. Faldet var dog betydeligt større i juli, hvor eksporten af smykker dykkede med 23 pct. på årsbasis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

- USA er Pandoras største enkeltmarked - og tallene er en relevant retningspil for, hvordan det går i USA, siger aktieanalytikeren.

Smykkeeksporten fra Thailand til USA faldt i august med 2 pct. i forhold til august sidste år. Faldet var dog betydeligt større i juli, hvor eksporten af smykker dykkede med 23 pct. på årsbasis.

- Tendensen er der. Samtidig er amerikanske kunder og konkurrenter kommet med svage meldinger. Det bliver spændende at se, hvad Pandora kommer med, når de kommer med regnskab for tredje kvartal, siger Michael Friis Jørgensen.

Den amerikanske juvelerkæde Signet, der forhandler Pandoras smykker i USA, kom med skuffende tal for andet kvartal i slutningen af september. De viste blandt andet, at det ordinære overskud per aktie blev på 1,14 dollar, mens analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet 1,45 dollar. Heller ikke det sammenlignelige salg kunne leve op til det ventede. Signets salg faldt med 2,3 pct., mens analytikerne havde ventet et salgsløft på 1 pct.

Signets topchef, Mark Light, sagde til Bloomberg, at markedsforholdene havde været "udfordrende", og det var årsagen til, at kædens forventninger til resten af året bliver barberet ned til et overskud per aktie på 7,25-7,55 dollar mod tidligere ventet 8,25-8,55 dollar per aktie.

Pandoras aktiekurs er ligeledes påvirket af sølvprisen. På de tre første dage i denne uge faldt sølvprisen med samlet 8,6 pct., hvilket fik aktiekursen til at stige et par dage i træk. Men torsdag stiger prisen på sølv med 0,8 pct. - og samlet falder Pandora med 0,3 pct. torsdag middag til 799 kr.

- Den nervøse stemning vil nok fortsætte frem til regnskabet for tredje kvartal fra Pandora, vurderer Michael Friis Jørgensen.

Pandora kommer med regnskab for tredje kvartal 1. november.