Pandora-milliardær har store ambitioner med hipster-cafékæde

Pandora-milliardæren René Sindlev etablerede for mindre end to år siden en økologisk cafékæde i USA. Om fire år er det meningen at sende den på børsen i New York.

Rene Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

René Sindlev, der skabte en formue ved børsnoteringen af smykkekoncernen Pandora, har vilde planer med sin kun to år gamle amerikanske cafékæde, Dr. Smood.

I december åbnede han de to første caféer i Miami, Florida, men inden året er omme, er der kommet yderligere tre led til i kæden i Florida og fire i New York - blandt andet i Claus Meyers madhal i Grand Central Station. Og efter planen er det meningen at rulle kæden ud i op til 19 andre lande og sætte foretagendet på børsen i New York i 2020, skriver dagbladet Børsen.

»Hvis alt holder stik, så er der vel udsigt til en værdi på 8-10 milliarder kr.,« siger han til avisen.

Dr Smood, der med sin sunde, økologiske og næringsrige mad henvender sig til det smarte og sundhedsbevidste kundesegment, har ifølge René Sindlev allerede fra begyndelsen været genstand fra andre investorers interesse. Heriblandt Goldman Sachs.

René Sindlev regner med den ekspansive cafékæde i 2017 vil tjene 66 mio. kr. på bundlinjen, og at den året efter vil vokse til 212 mio.