Pandora i stor tysk offensiv: Overtager 78 butikker

Pandora justerer nu sin strategi på det vigtige tyske marked og overtager i den forbindelse 78 butikker i Tyskland.

Foto: Christian Lindgren.
Læs mere
Fold sammen

Smykkeselskabet Pandora er i fuld gang med at transformere sin forretning på det store tyske marked, og som led i den plan har selskabet indgået aftale om at overtage op til 78 butikslejemål i landet.

De samlede omkostninger for Pandora ventes at blive 50 mio. euro - eller omkring 370 mio. kr. - og påvirkningen på selskabets omsætning om driftsresultat (EBITDA) i 2015 ventes at blive "begrænset."

Det fortæller Pandora i en meddelelse til fondsbørsen mandag morgen.

Selskabet venter at overtage lejemålene i Tyskland med udgangen af januar, hvor forhandlingerne med udlejerne ventes afsluttet, fremgår det af meddelelsen.

Aftalen er indgået med selskabet DHG, som modtager et servicegebyr fra Pandora for at gøre lejemålene tilgængelige for selskabet, og størrelsen af beløbet af afgjort af det antal butikker, der ender med at blive overdraget til selskabet. Pandora venter dog et samlet beløb på omkring 50 mio. euro.

- Alle butikslejemål vedrører stand-alone butikker, som alle er placeret på de bedst tænkelige lokationer i Tyskland, og som alle passer ind i Pandoras eksisterende strategi for udvidelse af netværket af konceptbutikker i Tyskland. Pandora vil i det kommende år åbne Pandora-ejede butikker på de nye lokationer, skriver Pandora i meddelelsen.

- Enkelte af disse åbninger vil være en relokalisering af allerede eksisterende Pandora-ejede butikker. Nogle af disse butikker kan eventuelt i fremtiden overtages af franchise-tagere, når Pandoras forretning i Tyskland styrkes, fortsætter selskabet.

Overtagelsen af butikkerne anses af Pandora selv som et uhyre vigtigt skridt i retning af at opnå den optimale eksponering på det tyske marked.

- Vi har nøje kortlagt det tyske marked i forhold til, hvordan det ideelle netværk af konceptbutikker bør se ud i Tyskland. Med denne aftale har vi nu med et enkelt vigtigt strategisk tiltag fået øjeblikkelig adgang til en stor andel af de ønskede placeringer, siger Allan Leighton, der er administrerende direktør hos Pandora, i meddelelsen.