Pandora i frontalangreb på »Kasi-Jesper«

Jesper »Kasi« Nielsen skal forlade direktørposten i sit nye smykkefirma Endless øjeblikkeligt, kræver konkurrenten Pandora.

Jesper Nielsen overtræder med sin direktørpost i Endless sin konkurrenceklausul med Pandora fra 2010, der udelukker ham fra den globale smykkebranche helt frem til 2016, mener Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper »Kasi« Nielsens forsøg på at genrejse sig på det internationale smykkemarked bliver nu forsøgt forpurret af Pandoras ledelse.

Smykkekoncernen Pandora, der har haft Jesper Nielsen som direktør for sit tyske datterselskab, har indledt et overraskende og direkte angreb på eks-Pandora’en, der kan give hans nye firma Endless Jewelry alvorlige og potentielt fatale problemer.

Jesper Nielsen overtræder med sin direktørpost i Endless sin konkurrenceklausul med Pandora fra 2010, der udelukker ham fra den globale smykkebranche helt frem til 2016, mener Pandora.

Pandora har hidtil afvist at udtale sig om truslen fra smykkefirmaet Endless og Jesper Nielsen. Men voldgiften tyder på, at den danske smykkekoncern har noteret sig stigende konkurrence på vigtige markeder som det tyske og amerikanske fra Jesper Nielsen og Endless. Herefter har Pandora vurderet, at truslen er så stærk, at selskabet i al hemmelighed har indledt en voldgiftssag mod Jesper Nielsen, der bliver behandlet i slutningen af september. Opgøret mellem Pandora og »Kasi-Jesper« bliver beskrevet i bogen »Pandora - Danmarks vildeste vækst-eventyr«, der udkommer på Berlingske Media Forlag om to uger.

Af bogen fremgår det desuden, at Pandora har været bekymret over Jesper Nielsens fremfærd gennem længere tid og forsøgt at spænde ben for hans aggressive ekspansion på vigtige Pandora-markeder. Allerede i februar 2014 sendte Pandora et brev ud til sine 3.000 amerikanske forhandlere, hvori forhandlerne blev advaret specifikt mod Jesper Nielsen og Endless. Brevet blev sendt ud til forhandlerne, efter at Jesper Nielsen havde gjort et stort nummer ud af i danske og internationale medier, at han var »Mr. Pandora«, og at Endless bygger videre på »Pandoras DNA«. Desuden havde sælgerne fra Endless ifølge Pandoras amerikanske datterselskab fortalt Pandoras forhandlere, at Endless og Pandora er knyttet til hinanden - hvilket de på ingen måde er.

Jesper Nielsen bekræfter, at der eksisterer en sag mellem ham og Pandora.

»Men på grund af den aftale, jeg har med Pandora, må jeg ikke kommentere på sagen,« siger Jesper Nielsen. Pandora ønsker ikke at kommentere sagen.

Ifølge Berlingskes oplysninger bliver Jesper Nielsens sag ført af hans faste advokat, Henrik Haldbo, med assistance fra konkurrenceretseksperten Karen Dyekjær.

Hvis Jesper Nielsen taber voldgiftssagen, må han fratræde sin stilling som direktør i Endless, hvor han er en yderst vital person.