Pandora-forhandler har haft negativ vækst i julesalget

Salget af smykker gik tilbage i slutningen af 2017 hos den amerikanske smykkekæde og Pandora-forhandler Signet Jewelers, hvilket selskabet havde lagt op til efter sit seneste regnskab.

Salget af smykker gik tilbage i slutningen af 2017 hos den amerikanske smykkekæde og Pandora-forhandler Signet Jewelers. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Signets salg faldt samlet set 5,3 pct. over de ni uger frem til årsskiftet sammenlignet med samme periode året før, oplyser det amerikanske selskab i en salgsopdatering onsdag. Tallene dækker over butikker, der har været åbnet et år.

I butikskæden Jared, der forhandler Pandora-smykker, lød tilbagegangen på 5,9 pct. i perioden.

Signet forklarer, at salget har været ramt af, at det tidligere i år valgte at outsource sin kreditforretning til et eksternt selskab. Det har givet problemer i forhold til at købe smykker på kredit.

Særligt salget af bryllupssmykker trækker ned, hvilket er en produktkategori, Pandora ikke har.

Signet fastholder forventningerne til hele regnskabsåret, der løber frem til og med slutningen af januar, om en "midt-encifret" negativ salgsvækst i procent.

Tallene bliver fulgt tæt af analytikere og investorer, der er interesserede i Pandora, men da Jared-kæden udgør under 5 pct. af Pandoras salg på det amerikanske marked, er det ifølge Sydbank svært at drage store konklusioner.

»Man skal være påpasselig med at tolke for meget på det. Selvfølgelig er det negativt, at salget er faldet frem mod jul, men det var ventet efter Signets seneste regnskab,« siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling på Pandora-aktien.

Pandora-aktien lå i 674 kr. inden Signet-tallene, men ligger efterfølgende i 665,40 kr. efter et fald på 2,3 pct. i forhold til tirsdag. Ifølge Søren Løntoft Hansen bør det ikke være Signets salgstal, der får aktien til at falde.

»Aktien er meget shortet, og der er investorer, som bruger enhver given lejlighed til at trykke aktien, når der er nyheder at handle på,« siger han.

Pandora afholder kapitalmarkedsdag tirsdag i næste uge og har på forhånd varslet, at det senest mandag vil offentliggøre salgs- og indtjeningstal for fjerde kvartal.