Pandora får otte års skattefritagelse i Thailand

En ny fabrik og udvidelse af smykkeproduktionen i Thailand betyder, at Pandora nu slipper en del billigere i skat i landet i otte år. Det fremgår af Pandoras regnskab for tredje kvartal.

Pandoras investeringer i Thailand er massive - og i årene 2015-2019 investerer selskabet 1,8 mia. kr. i øgede produktionsfaciliteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandoras investeringer i Thailand er massive - og i årene 2015-2019 investerer selskabet 1,8 mia. kr. i øgede produktionsfaciliteter.

Fabrikken i Lamphun tæt på Chiang Mai i det nordlige Thailand blev åbnet 1. oktober - og de nye faciliteter er nu ved at blive etableret, så der kan påbegyndes kommerciel produktion i begyndelsen af 2017. Når fabrikken er fuldt ud operationel, vil den give omkring 5000 arbejdspladser.

Udvidelserne bliver påskønnet fra højeste sted i Thailand. Det thailandske Board of Investment har tildelt det danske smykkeselskab otte års skattefritagelse vedrørende faciliteterne i Lamphun - samt otte år vedrørende det nye anlæg ved den allerede eksisterende produktion i Gemopolis tæt på Bangkok.

»Aftalerne omfatter fritagelser fra thailandsk selskabsskat som betales af Pandora Production Co., Ltd. og for udbytte relateret til de to faciliteter betalt af Pandora Production Co., Ltd. til sine aktionærer, samt fritagelse for importafgifter på visse maskiner og råvarer, der indføres i Thailand,« oplyser Pandora.

Samlet betyder den nye fabrik, der ligger omkring 700 kilometer nord for Bangkok, de nye produktionsfaciliteter samt en opgradering af de eksisterende i Gemopolis nær Bangkok, at Pandora i forhold til 2015 fordobler produktionskapaciteten til mere end 200 millioner smykker inden udgangen af 2019.