Pandora-chef efter kursfald: Vi taler gennem vores handlinger

Pandora-chef Anders Colding Friis må konstatere store kursfald i Pandora-aktien efter et kvartalsregnskab, han ellers er tilfreds med. Pandora kan kun forsøge at skabe gode resultater, siger han.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandora-aktien har været gennem en hård tirsdag med et fald på 11 pct. ud på eftermiddagen. Det sker efter et regnskab for årets andet kvartal, som viste en vækst på 12 pct., men som alligevel ikke var godt nok for aktiemarkedet.

Kl 14. koster en aktie i Pandora 669 kr., hvilket betyder, at Pandora har mistet ca. 26 pct. af sin værdi gennem 2017.

»Det er klart, at der er meget interesse om Pandora, og at der er mange som følger os. Vi følger selvfølgelig med i, hvad der sker, men vi koncentrerer os om at levere gode resultater,« siger topchef Anders Colding Friis om kursfaldet.

Føler du, at I kommunikerer tydeligt nok med aktiemarkedet?

»Det må du spørge dem om«

Men har I overvejet, om I kommunikerer på den rigtige måde?

»Vi kommunikerer gennem vores handlinger og vores regnskaber. I det her kom der 12 pct. (vækst i omsætningen, red.) ud af det«.

Pandora fremlagde tirsdag morgen tal for andet kvartal. Resultatet før skat landede på knap 1,4 mia. kr., men markedet havde ifølge analytiker-estimater indsamlet af Ritzau Finans forventet en indtjeningen på op mod 1,6 mia. kr.

Omsætningen voksede med 12 pct. og landede i kvartalet på 4,8 mia. kr., hvilket også er lavere end analytikernes forventninger om en omsætning på 4,9 mia. kr.

»Vi er tilfredse. Vi har haft en vækst på 12 pct. i kvartalet, har haft en pæn udvikling på tværs af markederne og set en fin udvikling i de forskellige produktkategorier,« siger Anders Colding Friis.

Er der noget i regnskabet, du er mindre tilfreds med?

»I Frankrig har vi haft 10 pct. vækst. Det kan man være glad for, men vi synes egentlig, at vi kunne have været længere fremme. Men omvendt har vi i USA, som er et svært marked, fået bedre fremdrift,« siger Anders Colding Friis og henviser, til at de amerikanske forbrugere har været generelt tilbageholdende.

Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, mener, at reaktion i markedet har været for meget.

»Jeg synes, den er faldet meget i forhold til, at det går bedre med væksten i konceptbutikkerne, og at der er en god udvikling i USA. Jeg synes, at det britiske marked voksede overraskende pænt, og så går det godt på relativt nye markeder som det italienske og kinesiske. Det her maner i nogen grad frygten for en vækstopbremsning i jorden,« siger Sydbank-analytikeren.

Han siger, at forklaringen på kursfaldet især skal findes i, at Pandora tjener mindre, end aktiemarkedet havde forventet.

»Regnskabstallene er svagere end forventet, men det er positivt, at de fastholder deres forventninger til hele året,« siger Søren Løntoft Hansen.

Også Danske Bank mener, at kursfaldet er en overreaktion.

»Det er fair nok, at aktien falder på regnskabet. USA er stadig udfordret, og marginerne var svagere, end markedet havde ventet, så det er ikke en overraskelse, at den falder. Men man kan altid diskutere, om den skal falde de her 8 pct., den ligger nede nu: Det, synes vi, er en anelse i overkanten,« siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til Ritzau.

Ifølge Ritzau er det især udenlandske investorer, som har solgt ud af Pandora-aktien i løbet af tirsdagen.