Pandora-boss: Valutamodvind koster os 600-700 mio. kr. i år

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valutakursudviklingen på Pandoras to hovedmarkeder i USA og Storbritannien har tæret på omsætningen. Den amerikanske dollar er faldet med over 10 pct. i værdi overfor kronen siden nytår, og det britiske pund er blevet over 5 pct. billigere i forhold til kronen i samme periode.

»Valutamodvind koster os generelt 600-700 mio. kr., i forhold til hvad vi forventede i begyndelse af året,« siger Anders Colding Friis, der er administrerende direktør hos Pandora, til Ritzau Finans.

I USA landede omsætningen på 1273 mio. kr. i andet kvartal, mens den på det britiske marked lød på 453 mio. kr. Samlet omsatte Pandora for 4825 mio. kr. i måneder april, maj og juni.

Til trods for modvinden fastholder Pandora forventningen om en omsætning på 23-24 mia. kr. for hele 2017. Til sammenligning endte omsætningen på 20,3 mia. kr. i 2016.

»Jeg vil ikke kalde det, at vi fastholder forventningerne, for en skjult opjustering. Jeg kan blot sige, at vi er komfortable med vores forventninger fortsat,« siger direktøren.