Panasonic tager kolossalt hop efter stærkt regnskab

Aktien er steget op mod 22 pct. efter et regnskab, hvor omsætningen hos Panasonic endte på 1973 mia. yen.

Den japanske elektronikproducent Panasonic tager onsdag morgen det største kurshop siden 1974 efter et regnskab for tredje kvartal, der bød på en overraskende stærk indtjening. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO

Den japanske elektronikproducent Panasonic tager onsdag morgen det største kurshop siden 1974 efter et regnskab for tredje kvartal, der bød på en overraskende stærk indtjening.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien er steget op mod 22 pct. efter et regnskab, hvor omsætningen hos Panasonic endte på 1973 mia. yen mod analytikernes estimater på 1830 yen, og det blev konverteret til en meget positiv overraskelse på bundlinjen.

Nettooverskuddet landede på 73,7 mia. yen, næsten tre gange så højt som analytikernes gennemsnitsestimat på 24 mia. yen ifølge Bloomberg News.

Elektronikproducenten har fastholdt forventningerne til hele året, men mange analytikere vurderer de nuværende mål som værende meget konservative.

Panasonic har i de seneste år lidt store tab, men har skåret forretningen til under en ny ledelse og fokuserer nu hovedsageligt på produkter til bilen og til hjemmet. Det har også betydet, at mere end 32.000 jobs er blevet skåret væk i løbet af de sidste tre kvartaler.

- Vi gennemfører reformer meget hurtigere, end vi oprindeligt havde planlagt. Vi vil ikke bremse ned, sagde selskabets finansdirektør, Hideaki Kawai, ifølge Bloomberg News i forbindelse med regnskabet.

/ritzau/FINANS