Panamakanalen inviterer APM Terminals til at byde på terminal

A.P. Møller-Mærsks havneterminalselskab, APM Terminals, er med i kampen om konstruktion og siden drift af en havneterminal tæt ved Corozal ved Panamakanalens udmunding til Stillehavet.

Foto: ALEJANDRO BOLIVAR

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Panamakanalen, der har inviteret i alt fire prækvalificerede terminaloperatører til at komme med bud på en koncession til design, udvikling, finansiering, konstruktion, drift og vedligehold af containerterminalen.

De øvrige prækvalificerede spillere foruden APM Terminals, der er fundet ud fra interessetilkendegivelser fra de pågældende selskaber, er den Singapore-baserede operatør PSA International, franske Terminal Link, som er en del af CMA CGM, og Terminal Investment Limited, som er etableret af Mediterranean Shipping Company.

Selskaberne har indtil 3. februar 2017 til at komme med deres bud på en 20-årig koncession.

Terminalen, der går under navnet Corozal Container Terminal og vil blive bygget i to faser, får færdigudviklet en kapacitet til at kunne håndtere mere end fem millioner tyvefodscontainere (teu).

Der skal blandt andet bygges en lineær havnekaj på 2081 meter, en containergård, kontorer og varehusfaciliteter på et 120 hektar stort område ejet af Panamakanalen.