Panama Papers er ikke Finanstilsynets bord

Finanstilsynet melder i første omgang hus forbi i sagen om de såkaldte Panama Papers, ifølge hvilke Nordea og Jyske Bank skulle have medvirket til skatteunddragelse.

Finanstilsynet melder i første omgang hus forbi i sagen om de såkaldte Panama Papers, ifølge hvilke Nordea og Jyske Bank skulle have medvirket til skatteunddragelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- I sager som denne vil Finanstilsynet generelt tage skridt til at afklare de faktiske forhold med henblik på at vurdere, om der er tilsynsmæssige aspekter. På baggrund af de oplysninger, der er kommet frem, er det på nuværende tidspunkt ikke klart, at der er tale om forhold, der ligger inden for Finanstilsynets tilsynsområde, bemærker Finanstilsynet i en pressemeddelelse.- Spørgsmål om eventuelle overtrædelser af skattelovgivningen varetages af skattemyndighederne, påpeger tilsynet.
For så vidt angår Nordea, bemærker Finanstilsynet at det er en del af det internationale tilsynskollegium, som er ledet af Finansinspektionen (FI) i Sverige.- Som Finansinspektionen har oplyst, er FI i kontakt med Nordeas ledelse omkring de oplysninger, der er kommet frem, og vil holde tilsynskollegiet orienteret. Finanstilsynet vil følge sagen og drøfte spørgsmålet med de øvrige nordiske tilsynsmyndigheder, skriver Finanstilsynet i pressemeddelelsen.