Palmeolieselskab køber plantagearealer i Malaysia

United Plantations (UP) har købt 3642 hektar palmeolieplantage i Malaysia for 414 mio. malaysiske ringgit - svarende til cirka 635 mio. kr.

United Plantations (UP) har købt 3642 hektar palmeolieplantage i Malaysia for 414 mio. malaysiske ringgit - svarende til cirka 635 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: TENGKU BAHAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

United International Enterprises (UIE) oplyser, at United Plantations (UP), som er selskabets største investering, har købt 3642 hektar palmeolieplantage i Malaysia for 414 mio. malaysiske ringgit - svarende til cirka 635 mio. kr. - i en kontant transaktion indgået med Pinehill Pacific Berhad.

Det tilkøbte areal øger UP's jordbesiddelser i Malaysia med næsten 10 pct., og da plantagen ligger tæt på selskabets nuværende aktiviteter i landet, venter selskabet at kunne realisere en række stordriftsfordele gennem operationelle synergier.

»UPs kontinuerlige fokus på øget produktivitet, samt implementering af bæredygtige processer i videst mulige omfang, har i de seneste mange år skabt værdi til aktionærerne, og vi er overbeviste om, at implementering af UPs forretningsmodel på den tilkøbte plantage vil skabe yderligere værdi til aktionærerne,« udtaler UPs administrerende direktør og formand for bestyrelsen i UIE, Carl Bek-Nielsen, i en meddelelse.

Transaktionen vil ikke påvirke UIE's resultat for 2018, men ventes at bidrage positivt til UP's rentabilitet og dermed UIE's rentabilitet på mellem til langt sigt.

UIE, der er noteret på børsen i København, ejer 47,8 pct. af UP, der er børsnoteret i Malaysia.