Palm går i offensiven

Telefon- og PDA producenten Palm overhaler nu Apple inden om med en mini-udgave af selskabets Pre-telefon, der er i direkte konkurrence med iPhonen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er end ikke til salg i Danmark endnu, men nu har den allerede fået en lillebror. Mobilproducenten Palm, der står bag en af de mere lovende bud på fremtidens smartphone med deres Palm Pre, lancerede i nat overraskende en lillebror til Pre-telefonen. Modellen hedder Pixi og er specifikt målrettet de yngre segmenter - hvorfor den også er temmelig meget billigere end sin storebror.

Pixi-modellen bruger samme styresystem som Pre-modellen, og netop dette styresystem, har tidligere vundet stor hæder for at være lige så revolutionerende som iPhonen var, da den blev lanceret.

Selv om der har været talrige eksempler på telefoner, der blev lanceret som værende 'iPhone-dræbere', er det indtil videre kun Palm Pre, der for alvor er blevet taget alvorligt i den kategori. Og mens der i mange måneder har gået rygter om, at Apple var på vej med en mindre og mere prisbillig iPhone Nano, var der få, der forventede, at Palm skulle være den første med at presse Pre-konceptet ned i en skrabet mini-model, henvendt til unge, der er ikke har råd til en fuldblods smartphone - eller bare synes, de er for store.

Hård konkurrence
Apple sælger dog fortsat den gamle version af iPhonen til priser, der ligger i omegnen af Palm Pixi.

Kampen om smartphonemarkedet er blusset op især de senere år, og forventes at blive endnu mere intens fremover. For telefonproducenterne er virkeligheden, at telefonsalget globalt er stagnerende og smartphones er et af de eneste segmenter, der stadig er i vækst. Samtidig er segmentet interessant for en hel række andre end blot telefonproducenterne selv, fordi smartphones netop er skabt til at bruge de mere og mere avancerede mobile tjenester, som eksempelvis mediehuse udvikler. Det er tjenester, der forventes at have et stort annoncepotentiale, fordi kombinationen af information om, hvem brugeren er - og hvor brugeren befinder sig, kan bruges til meget målrettede annoncer.

Der er blevet mere trangt på markedet for smartphones, hvor også telefoner, baseret på Googles Android-system og Research in Motions Blackberry-telefoner slås for at få momentum. Microsoft har dog også annonceret planer om at lancere en noget mere tidssvarende udgave af deres Windows Mobile-system, ligesom at Nokias Symbian Foundation arbejder på at få styresystemet Symbian op i et niveau, hvor det kan konkurrere med de nye udfordrere.