Pænt resultatløft i Danske banks største division

Danske Banks største division, Personal Banking, viste igen pæne takter i andet kvartal.

Divisionen, der dækker over de fleste bankforhold for almindelige privatkunder, øgede sit overskud til 1093 mio. kr. før skat fra 919 mio. kr. i samme kvartal af 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Fabian Bimmer / Reuters

Divisionen, der dækker over de fleste bankforhold for almindelige privatkunder, øgede sit overskud til 1093 mio. kr. før skat fra 919 mio. kr. i samme kvartal af 2015.

Overskuddet var godt nok lavere end i første kvartal, hvor overskuddet steg 56 pct. til 1349 mio. kr., men det forklarer banken blandt andet med en stor sæsonmæssig stigning i driftsudgifterne til 1939 mio. kr., hvilket dog stadig var 9 pct. lavere end for et år siden.

Renteindtægterne er som i så mange andre banker under pres, men faldet blev begrænset til 2 pct. i Personal Banking, som til gengæld oplevede et fald på 14 pct. i gebyrindtægterne, da der ikke var lige så høj aktivitet inden for realkredit i år.

Nedskrivningsbilledet var ligesom i første kvartal så gunstigt, at der rent faktisk var tale om en nettotilbageførsel af tidligere nedskrivninger på 14 mio. kr.