Pæne salgstal og juleoptimistisme sender tyske Metro til tops

Det tyske detailhandelsselskab Metro leverede i det forskudte regnskabsår 2014/15 en beskeden salgsvækst på 1,5 pct., hvilket var på linje med forventningerne.

Olaf Koch, Adminsitrerende direktør i Metro Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: WOLFGANG RATTAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der hersker dog stor optimisme om det nye år, og det behager investorerne, som sender aktien i vejret i mandagens handel.

Det fremgår af salgstal i forbindelse med en pressemeddelelse mandag.

Den samlede omsætning faldt ganske vist til 59,2 mia. euro fra 59,9 mia. euro i 2013/14. Til gengæld steg det sammenlignelige salg på årsbasis med 1,5 pct. mod en stigning på 0,1 pct. i sidste regnskabsår.

- Vi indfriede vores forventninger til året, og efter salget af Galeria Kaufhof (en kæde af stormagasiner, red.) har vi atter finansielle kræfter til at foretage yderligere opkøb med henblik på at supplere og styrke vores salgslinje, siger selskabets administrerende direktør, Olaf Koch, i meddelelsen.

Det fremgår endvidere at pressemeddelelsen, at selskabet har særdeles positive forventninger til det forestående julesalg, og det er mandag med til at sende Metro-aktien op med 3,6 pct. til 27,84 euro på børsen i Frankfurt.