Pæne Aarsleff-tal plettet af Pihl-tab

Pihl & Søns konkurs har fået Aarsleff til at nedjustere forventningerne efter et tab på 30 mio. kroner. Det skyldes problemerne med totalrenoveringen af Hotel d'Angleterre.

Aarsleff samarbejdede blandt andet med Pihl & Søn i forbindelse med det nye byggeri på Nørreport. Konkursen kan nu mærkes i Aarsleffs forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Pihl & Søns konkurs kaster negative skygger over entreprenørvirksomheden Aarsleffs regnskab for årets første ni måneder: De taber 30 mio. på Pihl & Søns konkurs.

Det skyldes det udestående, som Pihl & Søn har med Hotel d'Angleterre. For Aarsleffs datterselskab Wicotec Kirkebjerg A/S har været en del af det store renoveringsprojekt i indre København. Og der er netop en hensættelse på 30 mio. kr. på et tilgodehavende hos konkursramte Pihl & Søn.

Tidligere lå forventningerne til et samlet resultat på 200 mio. kr. Det er nu ændret til 180 mio. kr.Så virksomheden må forvente, at de trods alt får hevet 10 mio. kr. mere ind andre steder, så nedgangen ikke bliver lige så stor som tabet på Pihl & Søn.


Omsætningen blev i de første ni måneder af regnskabsåret 5.341 mio. kroner, 400 millioner kroner højere end i samme periode året før.

Alligevel sænkes forventningerne, fordi det samlede foreløbige resultat falder i forhold til sidste år. Resultatet før skat ligger på 132 mio. kr. mod 112 mio. kr. sidste år for samme periode.I går fortalte Ebbe Malte Iversen, der er administrerende direktør i Aarsleff, at de regner med en gevinst på de projekter, som virksomheden har overtaget eneansvaret for efter konkursen hos Pihl & Søn.