På vej mod nye platforme

Skarpere TV, bøjelige skærme, rullende computere og teknologi til at tage på er i vente, når elektronikmessen CES løber af stablen i Las Vegas.

CES 2014 vil blandt andet byde på Mercedes-Benz S550, der ud over at være være en kommunikationscentral på fire hjul også er det tætteste på en selvkørende bil i produktion. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbrugerelektronikken starter som vanligt det nye år med gigantmessen CES, hvor branchefolk vil beskue og diskutere nye gadgets. Eventen starter formelt på tirsdag, men der spekuleres allerede intensivt i nyhederne. Berlingske Business giver her sit bud.

Overordnet kan overflødighedshornet af nytænkning og fikse produkter deles op i to dele – inkrementelle forbedringer på en eksisterende platform samt etableringen af nye platforme for digital teknologi.

Til førstnævnte kategori hører hjørnestenene i vores digitale tilværelse: TV, computer, tablet og smartphone. Her vil vi blandt andet få fladskærme med skarpere teknologier som UHD og 4K. Kollegerne fra smartphone-markedet pønser derimod på bøjelige skærme, der vil gøre telefonen mere kompakt og med nye anvendelsesmuligheder.

Computerfirmaerne arbejder ligeledes meget med formfaktorer i disse år, og CES vil vise nye kombinationsmuligheder i krydsfeltet mellem laptops, tablet-computere og de såkaldte »phablets«, der er en blanding af smartphone og tablet. Også på softwarefronten er der opbrud, hvor Microsoft rygtes at ville tillade apps fra det konkurrerende Android-system til at køre på Windows, en betragtelig fjer i hatten for Googles styresystem.

Men udviklingen bevæger sig også med raske skridt mod nye platforme, hvor objekter i det daglige liv bliver udstyret med nye digitale egenskaber.

Den måske mest interessante platform er bilen, hvor visionen om den selvkørende bil teknisk set allerede er en realitet – nu mangler den møjsommelige praktiske implementering, I mellemtiden bliver bilen, som vi kender den, omdannet til en rullende computer med adgang til alskens funktioner udi underholdning, information og navigation.

En anden ny platform er påklædning, »wearable tech«, hvor det i dag ikke blot er teknisk muligt, men også økonomisk bæredygtigt at udstyre alt fra jakker over briller til armbåndsure med en bred vifte af digitale funktioner. Kun fantasien sætter tilsyneladende grænser. På sidste års CES kunne man således beundre en digital gaffel. Vi venter spændt på dette års åbenbaringer.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/tech og i den trykte avis.