På internettet efter fem sekunder

Ny teknologi gør, du snart ikke behøver at vente lang særlig tid, fra du har trykket på din computers startknap, til du kan komme på internettet.

Den ny bundkortteknologi fra computerproducenten Asus kan gøre ventetiden foran skærmen kortere. På billedet ses en af de konkurrerende mærker, Apples iBook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Tryk på startknappen, og sæt dig til at vente et par minutter. En del computerbrugere har nok oplevet, at ens computer med tiden begynder at bruge længere og længere tid på at starte.

Dermed kan det lynhurtige kig på internettet blive forvandlet til en længerevarende affære. Men de dage er måske ved at være forbi.

En producent af bundkort (computerens grundelement, hvorpå mikrochippen sidder) hævder nu, at dets teknologi kan få en computer på internettet efter fem sekunder. Det skriver Ingeniøren.dk

Det er producenten Asus, der har udviklet det nye bundkort, hvor alle informationer og programmer, der kræves for at få internetforbindelsen på benene, ligger i en såkaldt flash-hukommelsesblok.

Flash-hukommelse er kendt fra f.eks. transportable USB-nøgler og kan overføre data langt hurtigere end en traditionel harddisk. Lagringskapaciteten er til gengæld mindre.

I flash-hukommelsen på Asus nye bundkort ligger ud over internetbrowseren Firefox også Skype. På den måde kan man også hurtigt få ens IP-telefoni op at køre.

Asus' nye bundkort hedder "P5E3 Deluxe Wifi/AP" og skulle allerede være i handlen.