OWs kuratorer får penge at arbejde for

Alle med økonomiske udeståender med det krakkede OW Bunker har tirsdag opnået en smule medvind, efter at bankkreditorer har accepteret at bidrage økonomisk til kuratorernes behandling af konkursboet.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kuratorerne i konkursboet efter OW Bunker får nu arbejdsro, efter at der er indgået aftale med et bankkonsortium om finansieringen af bobehandlingen. Det skriver flere medier.

Advokat John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorissen Federspiel, der sammen med Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner behandler boet, har ifølge Politiken indgået en aftale banker med penge i klemme om at finansiere omkostningerne ved konkursbehandlingen.

»Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen, der er god og løser mange af de udfordringer, vi har stået over for,« siger John Sommer Schmidt  til Politiken.

Ifølge Finans.dk og dagbladet Børsen vil et bankkonstoritum, ledet af hollandske ING,  stiller midler til rådighed, så advokaterne kan fortsætte arbejdet med at jagte aktiver og ansvarlige for konkursen.

Udover at finansiere de to kuratorers arbejde med at finde og inddrive mulige aktiver til konkursboet, indebærer aftalen ifølge Finans' oplysninger også, at det er muligt for konkursadvokaterne at beholde 12 tidligere OW Bunker-ansatte på lønningslisten. De hjælper kuratorerne med at udrede forholdene i det konkursramte selskab.