OW-skandalen fortsætter - kapitalgrundlaget forduftet

Olieforsyningsselskabet OW Bunker, der målt på omsætning er landets næststørste selskab, er blevet ramt af en alvorlig svindelsag. Sagen kan koste halvdelen af egenkapitalen. Endvidere må selskabet for tredje gang på en måned nedjustere på driften.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To nedjusteringer i løbet af et par uger - og nu et kæmpetab på 125 mio. dollar som følge af en bedragerisaag i Singapore og en ekstra gigantisk nedskrivning på fejlslagen handel med olie - det er endnu et dramatisk kapitel i historien om olieforsyningskoncernen OW Bunker, der blev børsnoteret tidligere på året.

Selskabet er i dyb, dyb krise, efter afsløringen af bedrageriet, der ifølge selskabet er begået af ledende medarbejdere i firmaets Singapore-baserede datterselskab Dynamic Oil Trading (DOT). Sent torsdag aften kunne DR fortælle, at de ledende medarbejdere fra selskabets datterselskab i Singapore afviser at have begået bedrageri over for virksomheden.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse sendt kort før midnat fra OW Bunker undersøges sagen i øjeblikket, og omfanget af bedrageriet er endnu ikke klart, men de foreløbige undersøgelser tyder på et potentielt tab på omkring 125 millioner dollar - plus et gigantisk tab på fejlslagen spekulation i olie. OW Bunker har i flere omgangen rystet børsmarkedet med samlede nedskrivninger på oliehandel på 24,5 mio. kdollar. Men i den katastrofale midnatsmeddelelse fra OW Bunker, oplyses det, at tabet - alene opå oliehandel - løber helt op på 150 mio dollar - eller 900 mio. kr.

Ved udgangen af september var egenkapitalen barberet ned til 254 mio. dollar, og nu risikerer OW Bunker altså, at egenkapitalen er tabt.

»Begivenhederne påvirker OW Bunker drift og kreditfaciliteter. OW Bunker er i øjeblikket i forhandlinger med et syndikat af banker. OW Bunker vil give markedet yderligere informationer så hurtigt som muligt,« skriver OW Bunkers ledelse i børsmeddelelsen.

Da OW Bunker blev noteret på børsen i slutningen af marts, blev aktien handlet til kurs 175. Handelen med OW Bunker-aktien blev suspenderet onsdag over middag, og da lå kursen på 83,5.