OW-kuratorer nærmer sig milliardsejr

Britiske domstole har afgjort en prøvesag om olie til en værdi af flere milliarder til OW Bunker-kuratorenes fordel.

Foto: Kasper Palsnov. OW Bunker-kuratorene nærmer sig med afgørelsen kravet på over en milliard dollar til boet.
Læs mere
Fold sammen

Kuratorerne i OW Bunket-boet nærmer sig en sejr i en milliardkamp om olie, viser afgørelser i en prøvesag ved britiske domstole, skriver TV 2.

Sagens omdrejningspunkt er den olie, som OW Bunker solgte i tiden omkring konkursen. Mens olieleverandører påstår, at de er de retmæssige ejere af olien, mener kuratorene i OW Bunker-sagen, at retten til at modtage en milliardbetaling for olien tilfalder dem.

Ved en prøvesag, som højest sandsynligt kommer til at danne retspraksis for lignende sager, har kuratorene fået juraen på deres side. Afgørelsen faldt ud til kuratorenes fordel ved High Court i London. Nu mangler sagen en afgørende dom ved appelretten Court of Appeals i London.

Kurator og advokat fra Gorrissen Federspiel John Sommer Schmidt betragter det som et meget stort gennembrud, hvis kuratorerne igen trækker det længste strå ved Court of Appeals.

»Vi mener, at det her løser den gordiske knude i forhold til trepartsforholdet mellem OW Bunker-boerne, leverandørerne og kunderne,« siger han til TV 2.