OW-konkursbo begravet i henvendelser fra interessenter

Ny kurator skal udarbejde rapport om alle ansvarsspørgsmål. Ekstrabemandingen har ikke noget at gøre med kritikken af Plesners dobbeltrolle, bedyrer kuratellet.

Den ekstra, såkaldte ad hoc-kurator Søren Halling-Overgaard får til opgave at undersøge alle ansvarsspørgsmålene i forbindelse med OW Bunkers konkurs. Foto: Kasper Palsnov Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kuratellet i konkursboet efter OW Bunker er nærmest blevet begravet i henvendelser fra investorer, ledelse og andre interessenter.

Derfor har Plesner-partner Pernille Bigaard og Gorrissen-partner John Sommer Schmidt valgt at invitere en tredje kurator ind for at tage sig af alle spørgsmål om hvem, der er ansvarlig for hvad i det dramatiske krak.

Udvidelsen af kuratellet har derimod ikke noget at gøre med den kritik, der har været rejst af formanden for Konkursrådet, professor ved Københavns Universitet Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen. Han har peget på, at Pernille Bigaard kan ende i en uheldig dobbeltrolle, hvis hun skal undersøge sine Plesner-kolleger, som har bistået bankerne bag børsnoteringen af OW Bunker.

»Det er ikke en usandsynlig tanke, at konkursboet kunne finde på at rejse et erstatningskrav vedrørende emissionen. I det tilfælde er Plesner selvfølgelig i en uheldig dobbeltrolle, hvis advokatfirmaet på den ene side repræsenterer boet og på den anden side har rådgivet ved udformningen af prospektet,« sagde han i Berlingske for et par uger siden.

Undersøgelse af ansvarsspørgsmål

Men John Sommer Schmidt afviser, at udnævnelsen af den nye såkaldte ad hoc- kurator har noget med denne problemstilling at gøre.

Baggrunden er derimod, at det oprindelige tomandskuratel fik rigtig, rigtig mange henvendelser fra både store og små investorer, den tidligere ledelse og bestyrelse samt kreditorer, som alle gerne ville have forskellige ting undersøgt. Men det er ikke kuratorernes opgave at varetage alle de forskellige parters ønsker. De repræsenterer kreditorerne:

»Tanken med at udnævne Søren Halling-Overgaard til ad hoc-kurator var at finde en mand, som er ekspert på erstatningsret og ansvar og så give ham det særlige opdrag at undersøge alle ansvarsspørgsmålene på en måde, så alle parter kan bakke op om hans konklusioner, uanset om man er ejer, ledelse eller kreditor,« forklarer John Sommer Schmidt.

Gorrissen-partneren forklarer, at kuratellet også løser et andet problem med udnævnelsen: »Flere store investorer har henvendt sig til os for at få udleveret forskelligt materiale. Men jeg kan ikke udlevere fortrolige papirer, medmindre jeg udleverer det samme materiale til alle aktionærer, der beder om det. Derfor har det været nødvendigt at give Søren (Halling-Overgaard, red.) en kuratorhat, så han har adgang til materialet, uden at alle mulige andre også kan kræve adgang til det.«

John Sommer Schmidt understreger, at udpegningen af Søren Halling-Overgaard sikrer et samlet overblik: »Vi risikerer ikke at få otte forskellige undersøgelser, der repræsenterer forskellige interessenter. Nu får vi forhåbentlig én undersøgelse udarbejdet af én mand, der har forstand på det, uden at der efterfølgende kan sættes spørgsmålstegn ved den,« siger han.

Aarhus-advokaten Søren Halling-Over-gaard fra advokatfirmaet Halling-Over-gaard, Sølvkær Olesen Henriksen er ekspert inden for erstatningsret og ansvar og er altså manden, der skal finde en række endegyldige svar om begivenhedsforløbet i OW Bunker. Endnu vil han dog ikke give indsigt i, hvad han fokuserer på:

»Jeg har kigget på nogle ting sporadisk i går og i dag, men det ville ikke være seriøst af mig at begynde at spekulere i, hvordan jeg vil gribe opgaven an, eller hvornår jeg venter at være færdig. Men det er klart, at det er en lidt større proces,« siger han med jysk beskedenhed.