OW-formand trækker i land om bedrageri-anklager

Beskyldninger om bedrageri mod medarbejdere i O.W. Bunker var en juridisk vurdering og var ikke bestyrelsens ønske, fortæller afgående bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen.

OW Bundkers sidste bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længere sikkert , at der blev begået noget  kriminelt i O.W. Bunkers sidste dage. Afgående bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen siger, at det var  en juridisk vurdering, at en meddelelse til fondsbørsen skulle beskrive forløbet , der kostede O.W. Bunker livet, som bedrageri.

»Det var ikke en vurdering, som vi (bestyrelsen, red.) ønskede på noget tidspunkt. Det er en juridisk vurdering, og den har jeg overhovedet ikke nogen kommentar til,« siger Niels Henrik Jensen til Berlingske.

Niels Henrik Jensen stod  sammen med adm. direktør Jim Pedersen som afsender på den første meddelelse til fondsbørsen om problemerne i O.W. Bunker. Her fremgik det, at ledelsen var blevet informeret om bedrageri begået af ledende medarbejdere i det Singapore-baserede datterselskab Dynamic Oil Trading (DOT)

Tabene i Singapore kan være på op mod 750 mio. kr. og sammen med tab på oliekontrakter på i nærheden af 900 mio. kr. er det årsagen til O.W. Bunker er gået konkurs.

Niels Henrik Jensen vil ikke nærmere ind på, hvorfor der kom til at stå bedrageri. Det sker, efter at bestyrelsen i dag har sendt en meddelelse ud, hvor medlemmerne fralægger sig ethvert ansvar for sammenbruddet.

»Vi har sendt den her meddelelse ud for at stoppe den flokmentalitet, der finder sted i pressen i øjeblikket,« siger Niels Henrik Jensen.

Føler du, at noget af det som er skrevet er forkert?

»Ja, det er fuldstændig absurd at høre på alle de kloge hoveder, der blander sig«.

Tænker du på noget bestemt?

»Nej, det er bare generelt«.

I forhold til det, som skete i Singapore, har I siden meddelelsen fået nye oplysninger, som har gjort jer mindre sikre på om der er sket noget kriminelt?

»Det har jeg ingen kommentar til«.

Har kontrollen fra bestyrelsen været tilstrækkelig med, hvad der foregik længere nede i virksomheden?

»Det er der, hvor vi påpeger, at de kontrolsystemer har eksisteret i rigtig mange år«.

Så du er lige så overrasket over, hvorfor kreditterne kunne bliver kørt så langt ud som de fleste andre?

»Ja, det er korrekt«.