OW Bunkers risikomanager står frem

Medarbejderen der gamblede i oliepriserne på OW Bunkers vegne fortæller, at han ikke bare skulle afdække risikoen - han skulle slå markedet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OW Bunker budgetteret med et månedligt millionoverskud fra spekulation i oliepriserne.

Det fastslår nu tidligere risikomanager i selskabet, Kenneth Rosenmeyer over for Jyllands-Posten.

»Jeg havde et budget, der sagde, at jeg skulle lave et overskud på 1,5 millioner dollars om måneden. Det var spekulation,« siger Kenneth Rosenmeyer til Jyllands-Posten.


Riskostyring vil normalt være at sikre virksomheden mod udsving i olieprisen, men Kenneth Rosenmeyer forventedes altså at generere et overskud gennem investeringer i fuelolie, råolie, swaps og optioner.

Ifølge hans eget udsagn tjente han 20 millioner dollar til virksomheden i 2013 - til sammenligning var virksomheden et overskud før skat på 83,5 millioner dollar.

Kenneth Rosenmeyer var ansat under riskochef Jane Dahl Christensen i OW Bunkers Risk Management-afdeling. Jane Dahl Christensen blev afskediget efter tab på 125 millioner dollar på fejlslagne olieinvesteringer.

Selv sagde han op i marts kort før børsnoteringen, fordi han mente, at den ville gøre det svært for ham at opretholde de samme resultater.