OW Bunker-skandale kan ramme Novo IT

Konkursen i OW Bunker kan få ubehagelige følgevirkninger hos Novo Nordisk. Medicinalkoncernen har nemlig valgt Morgan Stanley til at føre sit it-selskab NNIT på børsen.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men den amerikanske investeringsbank har gjort sig særdeles upopulær blandt investorerne efter konkursen i OW Bunker, hvor Morgan Stanley havde en fremtrædende rolle i forbindelse med børsnoteringen. Banken stod for salget af 40 pct. af aktierne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Flere analytikere og investorer mener nemlig, at sagen om OW Bunker vil spøge i baggrunden, når det er Morgan Stanley der også skal stå for børsnoteringen af NNIT.

- Det kan have en nær tilknytning til NNIT, hvis det er sådan, at Morgan Stanley skal føre dem på børsen. Det kan være en stærkt medvirkende årsag til at NNIT trak deres børsnotering, udtaler Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til Erhverv & Økonomi.

Forud for den endelige konkurs i OW Bunker, var der blandt investorerne også udbredt skuffelse over og kritik af selskabet for at komme med to massive nedjusteringer på kort tid. Det kan have fået Novo Nordisk til at trække i bremsen for NNIT, der ellers skulle have været børsnoteret i år.