OW Bunker-opgør venter

Det trækker op til et hårdt opgør mellem en stribe tidligere topfolk i konkursramte OW Bunker, når bagmandspolitiet i næste uge tager hul på straffesagen mod den tidligere Singapore-direktør Lars Møller.

Tidligere OW Bunker-topfolk har kridtet banen op til et stort opgør i forbindelse med retssagen mod Lars Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Finans.

Møller er tiltalt for mandatsvig for over 800 mio. kr., fordi han ifølge bagmandspolitiet lod en kredit til samarbejdspartneren Tankoil stikke af langt ud over firmaets kreditramme. Kreditten var en af årsagerne til, at OW Bunker krakkede i november 2014, og OW Bunkers ledelse og bestyrelse beskyldte Lars Møller for at have svindlet.

Siden er det dog kommet frem, at ledelsen fik meget detaljerede oplysninger om kreditten, og Lars Møllers advokat, Arvid Andersen, bekræfter, at hovedkontorets viden om kreditten bliver en væsentlig del af Lars Møllers forsvar.

»Det er klart, at jo mere ledelsen vidste, desto mindre oplagt bliver det, at min klient har begået mandatsvig,« siger han til Finans.

En række tidligere topfolk er indkaldt som vidner i sagen, herunder de to tidligere finansdirektører Morten Skou og Kent Larsen, tidligere formand Niels Henrik Jensen samt tidligere næstformand og partner i kapitalfonden Altor Søren Johansen. Ingen af dem har ønsket at kommentere sagen. Niels Henrik Jensen har dog over for Finans henvist til en pressemeddelelse, som bestyrelsen sendte ud i 2014, hvoraf det fremgik, at den aldrig var blevet forelagt kreditten til Tankoil.

Sagen begynder onsdag i næste uge.