OW Bunker-ledelsen grillet af analytikere

Analytikere forsøgte onsdag formiddag at få svar på, hvordan OW Bunker er kommet i en situation, hvor selskabet nu forventer en nedgang i resultatet på 20 pct.

OW Bunker Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På en telekonference ønskede analytikerne blandt andet at få indsigt i, præcist hvordan selskabet, der sælger brændstof til skibe, mere specifikt afdækker sig mod fald i olieprisen. Et overraskende stort fald i prisen er årsagen til, at selskabet har været nødt til at spendere 22 mio. dollar på forsikringer, har OW Bunker forklaret.

Senior aktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank ville blandt andet høre, om udviklingen giver anledning til ændringer i forretningsmodellen, eller om det er "business as usual".

- Det er det. Men hver gang vi har været i disse situationer, har vi naturligvis forsøgt at se på, hvad vi kan gøre anderledes og klogere. En af konklusionerne er, at vi formentlig skal arbejde på at forsikre os tidligere. Men generelt er vi glade for vores forretningsmodel. Vi frygter ikke for vores selskab, men jeg forstår godt bekymringerne blandt vores investorer, lød svaret fra administrerende direktør i OW Bunker Jim Pedersen.

Ledelsen forsikrede om, at den ville komme med så specifikke tal som muligt ved fremlæggelsen af regnskabet for tredje kvartal 23. oktober. Men det var ikke nok til at berolige alle.

- Det indtryk, jeg sidder tilbage med nu, er, at selskabet er et totalt andet, end det indtryk, jeg fik ved børsnoteringen, lød det fra chefporteføljeforvalter Carsten Dehn fra SEB Invest.

Det fik topchef Jim Pedersen til at tage ordet igen:

- Jeg er ked af, at du har denne forståelse, men jeg har forklaret flere gange, hvordan vi afdækker inden for en bestemt ramme, og at større bevægelser enten op eller ned vil påvirke virksomheden. Jeg er ked af, hvis jeg har efterladt dig med en anden forståelse, sagde han.

Analytikeren svarede blot med "det gjorde du".

Under telekonferencen drattede OW Bunker-aktien yderligere ned. Klokken 11:20 falder aktien 20,5 pct. til 79 kr., og det efter et fald på 26,5 pct. tirsdag.