OW Bunker går konkurs

Selskabets ledelse indgiver konkursbegæring. To medarbejdere bortvises og meldes til politiet.

Olieforsyningsselskabet OW Bunker erklærer sig konkurs efter en sag om omfattende bedrageri. To ledende medarbejdere er blevet politianmeldt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OW Bunker klarer ikke skærene. Selskabets ledelse vil indgive konkursbegæring, oplyser det i en meddelelse fredag aften. Dermed er planerne om en rekonstruktion opgivet.

”Det (er) med dybeste beklagelse, at bestyrelsen og direktionen må meddele, at det ikke har været muligt at finde en holdbar løsning. Som konsekvens heraf indgives konkursbegæring for OW Bunker A/S, O.W. Bunker & Trading A/S og O.W. Supply & Trading A/S,” skriver selskabet.

Tilmed er det blevet besluttet at rejse tiltale mod to ledende medarbejdere i datterselskabet i Singapore.

”På baggrund at resultatet af den gennemførte interne undersøgelse er det besluttet at bortvise og foretage politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore for overtrædelse af straffelovens §299,” skriver ledelsen af OW Bunker.

Det var netop datterselskabet i Singapore, som der er begået bedrageri i for op mod 750 mio. kroner har selskabet tidligere oplyst. Tilmed har OW Bunker noteret tab på op mod 900 mio. kroner på fejlslagne oliehandler. Det har fået egenkapitalen til at forsvinde.

"Siden kreditfaciliteten blev lukket ned onsdag er den underliggende forretning eroderet betydeligt. Bankerne har sikkerhed i alle tilgodehavender og som følge deraf, og uden tilsagn om ny, betydelig kreditfacilitet i den umiddelbare fremtid, er det ikke muligt at redde den resterende del af forretningen,” udtaler bestyrelsesformand for OW Bunker Niels Henrik Jensen i meddelelsen.

”Det står nu klart at sådanne faciliteter ikke vil blive gjort tilgængelige. Et salg af virksomheden som going concern er heller ikke en realistisk mulighed. Vi har derfor ingen anden mulighed end at indgive en konkursbegæring. På vegne af hele bestyrelsen og direktionen skal vi dybt beklage dette resultat og de konsekvenser det har for selskabet, medarbejderne, aktionærerne og forretningspartnere," udtaler Niels Henrik Jensen.

Ifølge selskabet vil konkursbegæringen hurtigst muligt blive indgivet til skifteretten i Aalborg.