OW Bunker-ejer kritiseres for skattemodel

Kapitalfonden Altor Equity Partners, der tjente et milliardbeløb på salg af OW Bunker, indgik en særlig skatteaftale med myndighederne i Luxembourg, hvilket minimerede fondens skattebetaling.

Kapitalfonden Altor ejede OW Bunker gennem et såkaldt Luxembourg-selskab, der muliggjorde en omkanalisering af overskud, og derved undgik fonden en kildeskat på 15 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Altor ejede OW Bunker gennem et såkaldt Luxembourg-selskab, der muliggjorde en omkanalisering af overskud, og derved undgik fonden en kildeskat på 15 pct.

Det skriver Børsen.

Således tjente Altor milliarder på salg af selskabet ved at omgå skattebetalinger. Det viser lækkede dokumenter af journalister fra et internationalt konsortium. Og det diskuteres nu, hvorvidt modellen kan opretholdes i skatterevision.

- Denne specifikke mekanisme er jeg ikke stødt på før, og den fremstår specielt aggressiv. Det vil være virkelig, virkelig svært at skulle påstå, der skulle være en forretningsmæssig begrundelse for den model - andet end at spare i skat, udtaler Markus Meinzer, der er senioranalytiker i Tax Justice Network, til Børsen.