OW Bunker-chef tilfreds efter debut

OW Bunker-direktør Jim Pedersen er en tilfreds mand efter den nordjyske virksomheds første regnskab som børsnoteret selskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OW Bunker, der lever af at købe og sælge skibsbrændstof, kom på børsen den 28. marts og aflagde derfor onsdag sit første kvartalsregnskab til offentligt skue.

Det viste en stor stigning i brændstofvolumen, som dog blev opvejet af et fald i bruttooverskuddet. Ikke desto mindre var overskuddet - når man ser bort fra de godt 55 mio. kr., det kostede at gå på børsen - højere end nogensinde i kvartalet.

- Det første kvartal for 2013, vi sammenligner os med, var det bedste første kvartal vi har haft historisk, og det har vi været i stand til at overgå. Det synes jeg faktisk er flot, siger Jim Pedersen til Ritzau Finans efter regnskabet.

Det faldende bruttooverskud - der dykkede 3 pct. trods en volumenstigning på 15 pct. i kvartalet - skal mere forklares med regnskabsteknik end svaghed i markedet eller OW Bunkers præstation, mener han.

- IFRS-reglerne (de regnskabsregler, man skal følge på børsen, red.) og den måde, vi afdækker risiko på, gør, at vi ikke kan optage det i regnskabet som hedging, men som derivater. Så vi skal indtægt- og udgiftsføre papirerne, men ikke nødvendigvis den underliggende fysik, siger OW Bunker-direktøren, og fastslår:

- Jeg vil fastholde, at det er et stærkt resultat. Historisk set var indtjeningen per ton meget høj i første kvartal af 2013, og det, vi har leveret i år, ligger nogenlunde på linje med den historiske indtjening.

Børsnoteringens udgifter er desuden i store træk overstået, så de ikke vil påvirke resten af året i nævneværdig grad, siger Jim Pedersen.