Overvejer samarbejde med dansk advokatfirma

Det »nye« KPMG vil opruste på rådgivningsområdet med opkøb inden for skat og rådgivning, men også knytte et advokatfirma til det globale juridiske netværk.

KPMG har afsat et større tocifret millionbeløb i dollar til at opbygge en ny forretning i Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM MIRCOVICH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KPMG har afsat et større tocifret millionbeløb i dollar til at opbygge en ny forretning i Danmark. En del af pengene ventes at blive brugt på et eller flere opkøb inden for rådgivningsområdet.

»KPMG har globalt væsentlige aktiviteter indenfor rådgivning og skat, som vi forsøger at genopbygge her. Vi forventer inden for de kommende uger at melde ud om strategiske tiltag, der vil bringe os hurtigt og synligt ind på markedet. Det bliver muligvis i form af et eller flere opkøb inden for skatterådgivning og rådgivning i bredere forstand,« siger Michael Andrew, formand for KPMG.

Allerede en forretning andre steder

KPMG konkurrerer lige som de øvrige store globale revisionsfirmaer med advokaterne om rådgivning knyttet til grænseoverskridende virksomhedshandler, eksempelvis due diligence og skat. Men KPMG er også klar til gå ind på insolvensområdet, altså konkurser, som danske advokater historisk har haft for sig selv. For KPMG er det allerede en forretning andre steder.

»Det er et område af stor interesse for os. Vi er lige blevet færdige med likvidationen af Lehman Brothers,« siger Michael Andrew.

EY kom i øvrigt med en lignende udmelding om insolvens tidligere på ugen.

Revisionsfirmaer er lovgivningsmæssigt afskåret fra at udføre egentligt advokatarbejde, men KPMG har på globalt plan knyttet advokatfirmaer til sig via et juridisk netværk. Og Michael Andrew håber også at få knyttet et dansk advokatfirma til sig i Danmark.

»Vi har et globalt juridisk netværk knyttet til KPMG, og det er sandsynligt, at vi vil knytte et dansk advokatfirma til vores netværk,« siger Michael Andrew, der allerede er blevet kontaktet af flere advokatfirmaer om et muligt samarbejde.