Overvejer at skifte bank og spare 172.500 kroner

Ligesom hver femte dansker overvejer Dion Brockdorff at skifte bank. Det vil spare ham for en masse penge, men det kræver samtidig et omfattende papirarbejde.

Dion Brockdorff hører til det fåtal af danskere, der rent faktisk får taget sig sammen til at skifte bank. Sidste år skiftede han fra Hvidbjerg Bank til Sydbank, og nu overvejer han at skifte igen på baggrund af muligheden for en årlig besparelse på 34.500 kroner i hvert af de kommende fem år. Foto: Martin Dam Kristensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have været trofast bankkunde i det lokale pengeinstitut Hvidbjerg Bank i fem år besluttede Dion Brockdorff sig sidste år for at skifte til sin kones bank Sydbank, der ifølge parret tilbød den bedste finansieringsløsning til deres nye hus.

Men efter en kort periode overvejer han nu igen at skifte.

Han hører altså til blandt fåtallet af danskere, der rent faktisk shopper mellem bankerne.

»Jeg har fået et par tilkendegivelser om, at det vil være billigere for mig at skifte bank,« siger den 38-årige økonomichef, Dion Brockdorff.

Han har derfor bedt analysefirmaet MyBanker om at indhente tilbud fra andre banker, som har regnet på, at Dion Brockdorff årligt kan spare 34.500 kroner over en femårig periode som kunde i et nyt penge-institut sammenlignet med tidligere priser.

»Det er rigtig mange penge, vi taler om. Nu, hvor jeg har modtaget to tilbud, har jeg tænkt mig at tage dem med ned til Sydbank og spørge, om de kan matche prisen. Hvis ikke er det fair, men jeg kan ikke sidde det overhørig med så stor en besparelse,« forklarer han.

Hidtil har Dion Brockdorff opfattet det som alt for besværligt at skifte bank. Og den opfattelse holder han fast i og påpeger, at et bankskifte er »ufatteligt langtrukkent«.

»Der er ingen tvivl om, at det er ekstremt omstændeligt. Hvis man som mig har et lidt stort hus og/eller driver en selvstændig virksomhed ved siden af, kræver potentielle banker en stor, kompleks mængde dokumentation. Min opfattelse er, at bankerne har berøringsangst over for alt det, som adskiller sig fra det normale,« siger Dion Brockdorff.

Alligevel anbefaler han danskerne at tage kampen op med bankerne – fordi det vil presse priserne nedad.

»Man skal ikke være bange for omstændeligheden, for gevinsten vil typisk være større. Hvis en ordinær familie som os kan spare så meget, er der dælme også mange andre danskere, der kan det. Uanset hvad er det vel sundt nok at tage tingene op til revision,« siger Dion Brockdorff.