Overvågning bliver et hit i 2009

Intelligente overvågningskameraer med indbygget billedbehandling bliver et hit blandt både virksomheder og private husstande, vurderer telespecialist.

Overvågningskameraer bliver mere og mere almindelige, også i bybilledet. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overvågning bliver det helt store hit i 2009. Med de nyeste chips kan overvågningskameraer gøres mere intelligente, så de så at sige selv kan reagere på, hvad de ser.

Den indbyggede billedbehandling kan ifølge Børsen spare personale til overvågning, hvorfor mange virksomheder hurtigt tage teknologien til sig. Og når den først er udviklet og faldet i pris, vil den også dukke op i private hjem, vurderer telespecialisten Torben Rune, direktør i Netplan.

»Overvågning bliver voldsomt stort til næste år. Og jeg er overbevist om, at det også vil blive udbredt i private hjem den dag, man kan købe det i supermarkedet,« siger han.

I 2008 var det en vigtig begivenhed, at politikerne tvang prisen på at bruge mobiltelefonen i udlandet lidt ned. Men hvis det indre marked skal fungere, så mangler man fortsat at gøre det samme ved SMS- og ikke mindst datapriserne. Og det vil også komme,« mener Torben Rune.

Ritzau